Events

Kerst 2023

Ruim voor de zomer is een werkgroep vanuit meerdere kerken in Meppel al bezig geweest met het organiseren van een Kerstactiviteit: De Kerstwandeling

Op zaterdag 23 december 2023 kunnen de inwoners van Meppel en omgeving een Kerstwandeling maken door het Wilhelminapark.
Tussen 16.00 en 18.00 zal langs een route van lichtjes in 10 scenes het kerstverhaal te zien en te beleven zijn.

Een belevenis voor jong en oud!

De voorbereidingen zijn begonnen en daarvoor vragen we jouw medewerking! (Zie de oproep hieronder)

Reis je mee door het Kerstverhaal?

De wandeling neemt je mee op een reis van ongeveer 45 minuten door het Kerstverhaal in tien scènes, die met elkaar verbonden zijn door prachtige lichtjes.

Begin je reis bij de inschrijving bij de poort, waarna je in groepjes de reis door het park maakt en verschillende personages uit het Kerstverhaal ontmoet.

Misschien reis je wel met hen mee!

Ondertussen zijn de kinderen op zoek naar sterren.

Tegenwoordig gaan veel mensen op reis, sommigen zelfs noodgedwongen op de vlucht voor oorlog en geweld.

Tijdens de wandeling beleef je samen met Jozef en Maria, de herders en de wijzen het verhaal opnieuw en leef je je in in de situatie van toen en nu. Is er plaats in de herberg, of misschien zelfs in een stal?

De reis eindigt bij de herberg, waar gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Geniet hier van een warm drankje en/of wat lekkers.

De wandeling is gratis/donaties zijn welkom bij de herberg.

Updates volgen later.

Daarnaast organiseert Missie in Meppel ook dit jaar weer avondgebeden in de Adventtijd. 

 

Wilt u glazen potten voor ons sparen??

Potten met een brede hals, zoals van groenten, appelmoes, mayonaise, augurken, pindakaas zijn zeer geschikt. Hierin zullen we waxinelichtjes langs de route plaatsen. We hebben ongeveer 800 potten nodig, dus doet u mee? De lege, schone potten zonder deksel en wikkel kunnen ingeleverd worden bij het Leger des Heils tijdens openingstijden (dinsdag-, woensdag- of donderdagmorgen).

Maar als u ze op zondag meeneemt naar de kerk, zorgt uw contactpersoon er wel voor dat ze bij het Leger des Heils komen.

Wij hebben veel hulp nodig om dit event te doen slagen: in de catering, verkeer, inrichting terrein, enzovoort. U kunt zich aanmelden om te helpen bij de contactpersoon van Missie in Meppel in uw gemeente of via de mail info@missieinmeppel.nl

Wij hopen op uw medewerking en zien jou graag bij de Kerstreis 2023!

De kerngroep: Bettina Booij, Evert Mussche, Jannie Schalen, Tjimmie van der Wal, Jeanet van der Veen

De volgende kerken werken mee aan de Kerstwandeling: Baptistengemeente, Christelijke Gereformeerde Kerk, Katholieke Kerk, Leger des Heils, Nederlandse Gereformeerde Kerk, Oecumenische Gemeente, Protestantse Gemeente, Rafaël Gemeente, Vrije Evangelisatie Zwolle, Vrije Evangelische Gemeente, Zevende dag Adventisten

 

04/12-18/12

Adventsperiode

Interkerkelijke avondgebeden

In de Adventstijd op Maandag om 19.30 uur

Samen voorbereiden op weg naar Kerst met momenten van bezinning en inspiratie door gebed, stilte, muziek en (koor)zang. Met voorgangers uit verschillende kerken.

23

December

Kerstwandeling

Wilhelminapark – start tussen 16.00-18.00 uur

Tussen 16.00 en 18.00 zal langs een route van lichtjes in 10 scenes het kerstverhaal te zien en te beleven zijn.

De ultieme Kerstbeleving