Toerusting

Alpha cursus

Start: 17 september ’24

Locatie: De Kameel | Zuideinde 31

Ben je nieuwsgierig naar het Christelijk geloof? Wie is God? Heeft Jezus echt bestaan? Met welke vragen zit jij? Of ben je misschien wel heel kritisch over geloven?

Jij bent welkom bij de Alpha cursus!

 

 

 

 

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Ga jij de uitdaging aan? Geef je snel op en doe mee! 

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom Alpha?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis (vrijwillige bijdrage voor de onkosten)!

Wat is de planning?

Dit jaar houden we de Alpha op dinsdagavond:
17, 24 september, 1, 8, 15, 22, 29 oktober

1 en 2 november Alpha weekend (vrijdagavond/zaterdag morgen + begin van de middag

12, 19, 26 november, 3 en 10 december. 

De avonden starten om 19.00 uur met heerlijk eten.
Inloop vanaf 18.30 uur. 

Schuif aan!

Alpha in Meppel

Vorig jaar hebben hebben we weer een hele waardevolle Alpha cursus gehad met prachtige
gesprekken. Er zijn in deze periode mooie vriendschappen ontstaan en mensen leerden meer over het christelijk geloof en de relatie met de Here Jezus. Voor dit jaar zijn de eerste aanmeldingen al binnen en zien we weer uit naar wat Alpha dit jaar gaat betekenen in het leven van mensen.

 

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa 12 Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?