Alpha cursus Meppel

Jaarlijks organiseren we de Alpha Cursus in Meppel. Twijfel jij of er meer is tussen hemel en aarde? Heb je vragen over het geloof? Ben je kritisch? Ben je nieuwsgierig? Je bent met je vragen, twijfels en zoektocht van harte welkom bij de Alpha in Meppel

Ontdek

Alpha Cursus

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

 

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Geen vraag is te gek, we staan open voor al je vragen en twijfels. Daarnaast ontmoet je leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Onderwerpen

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Jij bent van harte welkom!

Meld je aan: info@alpha-meppel.nl 

Data:
September: De eerste drie weken (7/9, 14/9, 21/9) 
Oktober: De eerste drie weken (5/10, 12/10, 19/10) 
November: De eerste vier weken (2/11, 9/11, 16/11, 23/11)
December: De eerste 2 weken (7/12, 14/12)

Tijd: 19.00-22.00 uur Locatie: De Kameel, Zuideinde 31