Voor wie van wandelen en bezinning houdt, is er op de woensdag voor Pasen een Prayerwalk door het centrum van Meppel, in tweetallen.

In januari was de Week van Gebed voor eenheid van christenen in 2021 met het thema #blijfinmijnliefde. Er namen zo’n 36 mensen deel aan de diverse gebedswandelingen in de diverse wijken van Meppel. Samen bidden voor en in de omgeving waar we meer van Gods Koninkrijk willen zien. Biddend rondlopen in jouw buurt, stad of dorp kan je gebeden extra inspireren en richting geven. Daarnaast houden frisse lucht en een beetje beweging je scherp.

Via de Ommetje-app van de Hersenstichting kun je voor de groep WalkPrayMeppel de code  (MQGWQ) gebruiken om je aan te sluiten. Op deze manier kan er een krachtg en mooi gebedswerk ontstaan in Meppel. Je kunt de app downloaden via je app- of playstore. Of op https://hersenstichting.nl/ommetje

De start van gebedswandeling is op woensdag 31 maart vanaf de Kameel aan Zuideinde 31 om 19.00 uur. Als het kan, zal er na afloop gezamenlijk een afsluiting zijn in de tuin van de Kameel.

In de stille week zal de Kameel ook weer als Afhaalkerk fungeren. De Afhaalkerk is een plek waar je stil kunt zijn, een plek waar je een kaarsje kunt branden, een plek waar je kunt bidden voor jezelf of voor een ander. Je kunt ook je gebed op schrijven en op de onderste trede van de ladder ophangen. Degene die na u komt kan ervoor bidden en het gebed een trede hoger hangen. Dit om te symboliseren dat het gebed opstijgt naar God. Ook kunt u een bemoediging meenemen voor uzelf; u kunt ook zelf iets meenemen om een ander te bemoedigen. Iedereen hopelijk een gezegende tijd.

Uiteraard houden we bij alle activiteiten rekening met de 1,5 meter en andere maatregelen.