Een alternatief voor een bijeenkomst binnen, is de gebedswandeling. In het programma staan een aantal gebedswandelingen. Op dinsdagavond 19 januari is er een in het Centrum van de stad en twee in de Oosterboer, waarbij je zelf kunt kiezen aan welke je deelneemt. Op vrijdagochtend 22 januari wordt er gewandeld en gebeden in Nijeveen.  Op vrijdagavond 22 januari zijn we in de wijken Koedijkslanden, Berggierslanden en Haveltermade. We vinden het fijn als je je even aanmeldt aan welke je wilt deelnemen.

Hoe gaat een gebedswandeling in zijn werk? Vanaf het startpunt gaan we in twee- of drietallen de wijk in. Bij het startpunt bidden we of Gods Geest ons wil leiden in onze gebeden en in de routes die we lopen. Bid dat je met de ogen van Jezus mag kijken naar de wijk en de mensen die je tegenkomt. 
Meestal merk je dat je op bepaalde plekken aan onderwerpen denkt waarvoor je kunt bidden.

Weet je niet wat te zeggen? Bedenk dan wat je de bewoners gunt van de huizen waar je langs loopt. Vraag God hen daarmee te zegenen.Bij de gebedswandeling praat je meestal hardop, net alsof je met z’n tweeën in gesprek bent terwijl je samen op straat loopt. Voel je je hier te ongemakkelijk bij? Spreek dan met je gebedspartner af om in stilte te bidden terwijl je wandelt. Je hebt je de ogen open tijdens het gebed. Wil je dit liever niet? Dan kun je even stilstaan op het moment dat je een gebed uitspreekt. Na ongeveer een uur komen we weer terug op het startpunt en kunnen we wat ervaringen uitwisselen.